Batterijopslag met SegenSolar

Wij bieden u een breed assortiment fotovoltaïsche opslagsystemen van hoge kwaliteit, waaronder sterke merken zoals
RCT Power, BYD, Pylontech, Huawei, FOX ESS en nog veel meer. Deze voldoen aan de hoogste eisen en variëren van kleinere opslagoplossingen tot grote schaalbare systemen.

Grondbeginselen van zonneopslag
Het “opslagsysteem voor zonne-energie” stelt gebruikers in staat het aandeel van zelfconsumptie van overdag geproduceerde zonne-energie verder te verhogen en zo meer zelfvoorzienend te worden ten opzichte van de energieleveranciers.

De volgende punten geven een overzicht van de verschillende aspecten van een opslagsysteem.

Opslagcapaciteit
Met een lithium-ionen-energiebuffer krijgt u bij SegenSolar eigen batterijen met een extra batterijmanagementsysteem (BMS). Naargelang fabrikant en model varieert de brutocapaciteit bij ongeveer 2 kWh en kan naar voorkeur op een schaal worden ingedeeld. Naargelang toepassingsgeval kan met een kleine batterijbuffer worden gestart en deze in de toekomst worden uitgebreid. 

Bruikbare capaciteit
De bruikbare capaciteit, ook netto-capaciteit genoemd kan naargelang type systeem bij max. 90% van de bruto-opslagcapaciteit liggen. 

Cyclus-efficiëntie
De meesten van de in de portfolio van SegenSolar te verkrijgen lithium-ionen-batterijen hebben een volcyclus-efficiëntie van ongeveer 95%. Zo zijn ze ideaal geschikt voor toepassingen in het dagelijkse gebruik, alsook om de overdag opgeslagen energie aan de verbruikers ‘s avonds/‘s nachts af te geven.  

Levensduur (cycli)
Een kwalitatief hoogwaardige lithium-ionen-batterij kan een levensduur van 5.000 – 7.000 cycli bereiken. Dit komt overeen met een gemiddelde levensduur van 10 jaar, bij normaal gebruik. Het ingebouwde batterijmanagementsysteem verzekert dat de batterijtoestand steeds in optimale toestand gehouden wordt en stuurt de energie-afgifte intelligent. 

Gewicht
Een kwalitatief hoogwaardige lithium-ionen-buffer weegt ongeveer tussen 10 kg en 15 kg per kWh bruikbare capaciteit. De opslagsystemen in het portfolio van SegenSolar zijn zo gedimensioneerd dat ze meestal voor een éénmansmontage geschikt zijn. 

Werkingstemperatuur
De ideale werkingstemperatuur van een lithium-ionen-batterij ligt in het bereik van 15 – 30 graden Celsius. Warmere en koudere temperaturen kunnen de levensduur van de batterij beïnvloeden. 

Volgens de basisbeginselen worden hieronder enkele factoren vermeld die bij de bepaling van de vereiste batterijgrootte in acht kunnen worden genomen.   

Energieverbruik bij basisbelasting
Bij een voor reservestroom geschikt PV-systeem moeten vooral de verbruiken in aanmerking worden genomen die bij een uitval van het netwerk moeten worden gedragen. Bij deze visie wordt het stroomverbruik van de belangrijkste elektronische apparaten bepaald, zo kan de opslaggrootte in een kader worden gehouden die voor de meeste huishoudens geschikt is. Daarom is het aanbevolen te bepalen hoe hoog de overeenkomstige basisbelasting van een huishouden is en deze met de tijdstippen waarop deze apparaten nodig zijn te verbinden. In de BENELUX  zijn stroomuitvallen relatief zelden, maar in het geval van een stroomuitval kan een stroombuffer deze basisbelasting opvangen en de belangrijkste verbruikers met stroom voorzien. De onderstaande tabel toont als voorbeeld een huishouden met verschillende apparaten, het aangesloten vermogen, de benodigde tijdbehoefte in uren, een vermogens factor en de dagelijkse benodigde stroomhoeveelheid in Wh. De afzonderlijke verbruikers kunnen natuurlijk aan de betreffende individuele behoeften worden aangepast.
 

Verbruikers  Vermogen (W)  Tijd  Factor  Dagelijks (Wh) 
Licht  200  5  1  1.000 
Koelkast  150  24  0.3  1.080 
Diepvries  150  24  0.2  720 
Internetrouter  10  24  1  240 
Telefoon  50  1  1  100 
Tv  170  4  1  680 
Overige  100  24  1  2.400 
Totaal        6.970 

 

Bedrijfsduur van de batterij
Eveneens belangrijk voor de grootte van de batterij in een reservestroomsysteem is de bepaling van de tijd waarin de kritieke stroomverbruiker met stroom moet worden voorzien. In nederland duurt een gemiddelde stroomuitval ca. 27 minuten per jaar. Hier kan het systeem zo worden ontworpen dat het groot genoeg is om in deze periode de stroombelasting te dekken. 

Laadduur van de batterij
In principe wordt de batterij met de overtollige stroom van het zonnesysteem geladen. De overtollige zonnestroom ontstaat uit het verschil tussen de opgewekte stroomhoeveelheid van het zonnesysteem en de verbruikers die overdag met stroom moeten worden voorzien. Daarom is het belangrijk het zonnesysteem en de buffer zo te dimensioneren dat het mogelijk is de batterij overdag volledig te laden. Vooral in de wintermaanden is dit belangrijk aangezien hier de stroomhoeveelheid van het zonnesysteem lager uitvalt dan in de zomer. Een batterijpakket dat in verhouding tot het PV-systeem te groot gedimensioneerd is, wordt niet volledig opgeladen en staat daarom bij een netwerkuitval niet met het volledige vermogen ter beschikking. 

Top opslagsystemen. Top prijzen.
Test zelf ons klantenportaal, controleer beschikbaarheden en vergelijk prijzen! Wij leveren stipt en rechtstreeks op de bouwplaats.

PORTAAL

Via het SegenSolar klantenportaal kun je de prijzen van producten bekijken, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen en de real-time beschikbaarheid van producten controleren. Log in of registreer je nu om van alle voordelen te profiteren.

Bent u een PV installateur? Perfect!
Wordt dan vandaag nog klant van de gespecialiseerde groothandel SegenSolar en profiteer van vele voordelen. Nu klant worden >>

Bent u eindklant en geïnteresseerd in uw eigen zonnepaneel installatie? Wij brengen u graag in contact met een gespecialiseerde installateur bij u in de buurt! Contacteer ons >>